Warrant – Májusban érkezik az új album

Louder, Harder, Faster címmel május 12-én jelenik meg a legendás glam-rock banda, a Warrant új nagylemeze, a 2011-es Rockaholic album folytatása. A két és fél évtizede működő, több mint 10 millió eladott lemezzel büszkélkedő glam banda jelenlegi felállása a következő: Erik Turner (gitár), Jerry Dixon (basszusgitár), Steven Sweet (dob), Joey Allen (gitár) és Robert Mason (ének), aki a 2011-ben elhunyt Jani Lane helyét tölti be. Az idei album producere Jeff Pilson volt, a hangmérnök pedig Chris „The Wizard” Collier. A zenekar kiadója továbbra is az olasz Frontiers. Robert Mason énekes a The Rock Brigade podcast-ban adott interjút az új album kapcsán:

„Nagyon faszául szólnak az új dalok! Elmondhatatlanul büszke vagyok rájuk. Legalább annyira, mint a Cry Of Love-val felvett anyagomra, ami pár éve készült. Persze a Rockaholicot is nagyon szeretem, de énekileg és hangszeres teljesítményeket tekintve ez a lemez jobb lesz. Szereted vagy gyűlölöd, ez egy kibaszott kompromisszummentes, 100% tisztaságú dallamos hard rock öt zenész kezétől, akik elkötelezték életüket a zene mellett, még amikor kis gyerekek voltak nagy álmokkal. Olyan albumot akartunk készíteni, ami zeneileg a Cherry Pie nagy, fülbemászós, fogós, refréngazdag vonala és a Dog Eat Dog sötétebb, súlyosabb iránya között helyezkedik el. Minden klasszikus Warrant-hozzávalót tartalmaz, amiről az emberek felismerhetik, plusz rengeteg olyan extra van benne, ami korszerűvé teszi. Tökéletes elegye a tökös nótáknak és a balladáknak.”

A Warrant legutóbbi nagylemeze 2011 elején jelent meg, Rockaholic címmel a világhírű Keith Olsen (Ozzy, Whitesnake, Scorpions) producelésében, valamint Pat Regan (KISS, Deep Purple) keverésében.

Warrant – Louder, Harder, Faster
(Május 12 – Frontiers)

01. Louder Harder Faster
02. Devil Dancer
03. Perfect
04. Only Broken Heart
05. U In My Life
06. Music Man
07. Faded
08. New Rebellion
09. Big Sandy
10. Choose Your Fate
11. Let It Go
12. I Think I’ll Just Stay Here and Drink (csak a CD-n)

Jani Lane holttestét 2011. augusztus 11-én, délután fél 6 körül találta meg a Woodland Hills-beli Comfort Inn szálloda személyzete. A halál oka összefügg Jani Lane alkoholizmusával.

Jani Lane, John Kennedy Oswald néven született Ohio-ban, 1964. február 1-én. Gyerekkorában a dobolás érdekelte, így miután megkapta első felszerelését, 1982-ben belépett a helyi Cyren nevű bandába, ’83-ban pedig a Dorian Gray-be. Mindeközben folyamatosan fejlesztette énekhangját. 1986-ban fedezte fel őt Erik Turner, a Warrant alapítója, aki azonnal kinevezte őt a banda élére. A siker gyorsan jött, első nagylemezük három top 40-es single-t is eredményezett, majd a Cherry Pie album (,ami a Billboard 7. helyén végzett) szintén hármat. Lane 1993-ban lépett ki a csapatból, de rá egy évre visszatért. 1995-től 2001-ig négy albumot adtak ki, mielőtt 2004-ben személyes és üzleti okok miatt ismét megváltak Jani-tól, aki 2008 nyarán néhány koncert erejéig újra a banda élén állt. Az énekes ezután részt vett a Saints Of The Underground projektben. Legutóbbi zenei megmozdulása 2010-ben volt, amikor Jack Russell betesége miatt a Great White énekesi posztján láthatták viszont a rajongók. Jani ezidő alatt súlyos alkoholproblémákkal küzdött. Egyszer ittas vezetésért le is tartóztatták, és 120 nap börtönbüntetésre ítélték, 3 évre bevonták a jogosítványát, valamint 30 hónap rehabilitációra kötelezték.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!