Six Feet Under – Ma jelent meg a Torment album

Torment címmel a mai napon jelent meg a Chris Barnes vezette Six Feet Under új stúdióalbuma, a 2015-ös Crypt Of The Dead folytatása. Chris Barnes az új dalokat együtt írta Jeff Hughell basszerrel (Brain Drill), a gitáros Ray Suhy, a dobok mögé Marco Pitruzzella (Brain Drill, Anomalous, Sleep Terror) ült be, míg az album keverését Chris “Zeuss” Harris végezte. A lemez nyitódala, a Sacrificial Kill már korábban bemutatásra került, most pedig egy ‘play-through’ videó segítségével a Schizomaniac is meghallgatható:

A bandát még 1993-ban alakította az akkor még Cannibal Corpse énekes Barnes, és Allen West, az Obituary gitárosa. Eleinte projektként működtek, akkor lett főállású zenekar, amikor Barnes-t kirúgták a kannibálok. A remek lemezeken túl a zenekar, főleg a frontember hírhedt volt poszt-kommunista ellenszenvéről is, ezért a banda egy időben egyáltalán nem számított gyakori vendégnek a közép- és kelet-európai régióban.

A Six Feet Under eddigi legutolsó nagylemeze Crypt Of The Dead címmel 2015. május 5-én jelent meg. Mivel Barnes mostanság Seattle-ben él, így a 2013-as Unborn folytatását is helyben hörögte fel, ráadásul, a London Bridge stúdióban (Pearl Jam, Alice In Chains stb.), pont abban a stúdiós fülkében, ahol a néhai Layne Staley is felénekelte az Alice In Chains klasszikus dalait.

Six Feet Under – Torment
(Február 24 – Metal Blade)

01. Sacrificial Kill
02. Exploratory Homicide
03. The Separation Of Flesh From Bone
04. Schizomaniac
05. Skeleton
06. Knife Through The Skull
07. Slaughtered As They Slept
08. In The Process Of Decomposing
09. Funeral Mask
10. Obsidian
11. Bloody Underwear
12. Roots Of Evil

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!